Det beste lærestedet er utenfor klasserommet

Noen ting kan man rett og slett ikke lære seg ved å lese om det i en bok, det må oppleves! Selvsagt er det mye nyttig informasjon i læreboken, men det er vanskelig å få med seg alle nyansene, utfordringene og mulighetene som finnes i det virkelige liv.

Praksisutveksling er en mulighet for deg til å bruke det du har lært under studiene, og ta det med ut i feltet. Her får du virkelig satt teorien på prøve og testet kunnskapen din. Men utdannelse handler jo ikke bare om å ta til seg kunnskap. Det er også ment som en dannelsesprosess, en vei inn i voksenlivet hvor man kan utvikle seg som menneske.

Gjennom praksisutveksling med Response Network lærer du å bli mer selvstendig og tilpasningsdyktig, samtidig som du får et utvidet internasjonalt nettverk, og mulighet til å oppleve en annen kultur.

En verden av kunnskap og erfaring
Studerer du økologi eller landbruk og lurer på hvordan det er å dyrke organisk i Zambia? Eller tar du master i idrettsvitenskap og ønsker å dele din idrettsglede med andre? For deg som liker en utfordring er det mye å lære. 

Du vil møte mange forskjellige synspunkter, erfaringer og tenkemåter ute av klasserommet. Kanskje finnes det en helt ny måte å gjøre ting på, som du ikke hadde tenkt på før?


Les mer: Utveksling med praktisk feltarbeid

Opplev en annen kultur
Zambia er et mangfoldig og spennende land. Visste du at det bor hele 73 forskjellige etniske grupper i Zambia? Alle med sine egne språk og dialekter, kulturer og tradisjoner. Det er også her du finner de utrolige Victoriafallene. På lokalspråket, lozi, heter fossen Mosi-oa-tunya, som betyr “buldrende røyk”. Faktisk finnes det over 70 forskjellige språk i Zambia, hvor majoriteten er en del av bantuspråkene.

Du kommer til å bo i en afrikansk landsby og bli tatt vare på av verdens mest gjestfrie mennesker, nemlig Zambiere. For matelskere er det også mye å oppdage i Zambia. Nshima er populær hverdagsmat laget av mais. Ifinkubala er en rett for de mer eventyrlystne, det er store larver stekt i olje og servert med tomater og løk. For vegetarianer er det også mye å velge mellom, som for eksempel Chikanda, en rett laget av ville orkidéknoller, peanøtter og chili. Response Network har programmer innenfor økologisk dyrking, så her kan du få mulighet til å være med å dyrke maten før du smaker på den. Om kvelden blir det latter og glede rundt leirbålet, under en enormt klar stjernehimmel.

Ønsker du å vite mer?
For mer informasjon om praksisutveksling med Response Network er det bare å ta kontakt gjennom vårt kontaktskjema. Vi vil gjerne høre fra deg!

0
Feed